Передплата 2024 ВЗ

Місія ООН констатувала серйозну загрозу для населення Донбасу через міни, що не розірвалися

  • 06.02.2016, 11:52
  • 1 053

Місія підтвердила необхідність в більш систематичної координації дій по боротьбі із загрозою.

Спільна місія Організації Об'єднаних Націй з оцінки потреб у протимінній діяльності після завершення візиту в Україну заявила, що вибухові пристрої на Донбасі становлять серйозну загрозу для цивільного населення. Про це повідомили в представництві ООН в Україні.

Оціночна місія розпочала роботу в Україні 23 січня поточного року.

Спільна технічна місія провела зустрічі з низкою національних та міжнародних партнерів, у тому числі з галузевими міністерствами, службами з розмінування, міжнародними та неурядовими організаціями, а також технічними фахівцями, що працюють в Україні. Також місія здійснила робочі поїздки до Донецької і Луганської областей.

Команда фахівців підтвердила, що міни, міни-пастки та вибухові пристрої, що не розірвалися, здійснюють значний вплив на ситуацію на Сході України та становлять серйозну загрозу для цивільного населення.

Місія підтвердила необхідність в більш систематичної координації дій по боротьбі із загрозою, поліпшенні обміну інформацією та активізації гуманітарної протимінної діяльності, що включає навчання з питань мінної безпеки, ідентифікацію небезпечних зон і їх демаркацію та очищення, а також застосування комплексного підходу на підтримку жертв інцидентів, пов'язаних з мінами.

Джерело: УНІАН.

Схожі новини