Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Росія готує продуктові картки для населення

  • 06.02.2016, 11:02
  • 881

Мінпромторг Росії підготував схему адресної продовольчої допомоги населенню, яке продовжує біднішати через кризу, згідно з якою малозабезпечені росіяни отримають електронні карти для купівлі їжі в магазинах.

Про це повідомляє Еспресо.TV із посиланням на російське бюро Reuters.

Адресна допомога населенню, як пропонує Мінпромторг, буде здійснюватися за двома напрямками: купівля продуктів харчування в торговельних точках за допомогою субсидованих державою електронних карт і пільгове або безкоштовне громадське харчування, випливає зі слів заступника міністра промисловості Віктора Євтухова у відповідь на письмовий запит агентства.

"У разі підтвердження заявки (з боку претендента на адресну допомогу), у відділенні банку-учасника програми громадянину видається електронна платіжна карта для нарахування коштів (електронний продовольчий сертифікат)", - сказав Євтухов.

Представник Мінпромторгу уточнює, що це буде звичайна електронна банківська карта.

Згідно з інформацією газети "Ведомости", яка посилається на план адресної програми, розроблений Мінпромторгом, він спрямований в уряд 1 лютого, а стартувати вона повинна в 2017 році.

За попереднім варіантом розрахунків, на який посилається газета, у 2017 році на програму передбачається виділити близько 140 мільярдів рублів, а в 2018 році - 214 мільярдів рублів.

"Технічно можливо спрямувати власникам продовольчих сертифікатів додаткові кошти, які можна буде витратити тільки на придбання, наприклад, молочних продуктів, з метою підтримки відповідного виробництва в якомусь регіоні", - йдеться в коментарі Мінпромторгу.

Схожі новини