Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ГПУ на гарячому впіймали екс-чиновника МВС, який приніс хабар за судно із Криму

  • 05.02.2016, 18:36
  • 1 010

Співробітники Генеральної прокуратури й Служби безпеки України затримали колишнього співробітника Міністерства внутрішніх справ, якого підозрюють у передачі хабара у супроводі діючого й колишнього співробітників СБУ.

Про затримання хабародавців у приміщенні Генпрокуратури під час брифінгу у Києві доповів прокурор Київської області Євген Бондаренко.

Екс-чиновник МВС прибув у ГПУ у супроводі співробітників СБУ, а 25 тисяч доларів хабару пропонував представникам військової прокуратури за зняття арешту із судна, яке раніше перебувало у Криму.

Підозрюваного впіймали на гарячому, коли він намагався передати 12,5 тисяч доларів хабару.

Під час обшуку автомобіля, на якому він приїхав, виявили 60 тисяч доларів. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Водночас СБУ перевіряє причетність своїх співробітників до цього злочину.

На сайті ГПУ уточнюється, що представник Кіпрської компанії, громадянин України, колишній працівник Управління по боротьбі із організованою злочинністю МВС запропонував працівникам ГПУ хабар 25 тисяч доларів за зняття арешту з судна "Aliot".

Це судно було арештовано навесні 2015-го під час розслідування кримінального провадження за фактом порушення суднами порядку заходу у закриті порти анексованого Криму.

Джерело: Телеканал новин «24».

Схожі новини