Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ГПУ створила спецуправління по Криму і Донбасу

  • 05.02.2016, 16:58
  • 490

Генеральна прокуратура України створила управління, єдиною задачею якого є розслідування злочинів проти людяності під час анексії Криму та у війні на Донбасі.

Про це під час засідання комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки та оборони доповів головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

Зокрема, він повідомив, що у розслідуванні обставин анексії Криму слідчі допитали низку високо посадовців, які в той період були членами РНБО, Кабінету міністрів, і відповідно впливали на прийняття рішень.

«У Генеральній прокуратурі України створено управління з розслідування злочинів проти міжнародного правопорядку і людяності. В цьому управлінні розслідується одне єдине провадження, в якому вивчаються події починаючи з 24 лютого 2014 року до укладення перших мінських угод про перемир'я у вересні 2015 року», — пояснив Матіос.

Він відзвітував, що вже вдалось допитати частину членів уряду, членів РНБО, "а також усіх наділених владними повноваженнями на той момент осіб, від волі і обов'язків і зобов'язань яких залежали ті чи інші державні управлінські та виконавчі рішення".

Суд дав дозвіл на вилучення важливих документів і розсекречення матеріалів, які будуть представлені на наступному засіданні комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони.

Джерело: Телеканал новин «24».

Схожі новини