Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

В ООН заявили про загрозу припинення існування Сирії як країни

  • 05.02.2016, 16:41
  • 710

На думку де Містури, військового вирішення проблеми не існує.

Спецпосланець ООН по Сирії Стаффан де Містура заявив, що не виключає припинення існування Сирії як країни в разі провалу міжсирійських переговорів.

«Військового вирішення проблеми не існує. Якщо конференція зазнає невдачі, чого не можна виключати, то Сирія просто-напросто перестане існувати», — сказав він в інтерв'ю, опублікованому в п'ятницю в італійській газеті «Коррьере делла сера».

Де Містура зазначив, що обидві сторони сирійського конфлікту поки не налаштовані на те, щоб піти на поступки.

«По-перше, сторони не готові йти на будь-які було поступки. По-друге, про суть проблеми вони не говорили. Замість цього йшла боротьба з приводу організаційних деталей. По-третє, ні з боку сирійського уряду, ні з боку опозиції не було ніяких ознак готовності до жестів доброї волі, наприклад — до припинення блокади (міст — Ред.) і до забезпечення доступу буквально вмираючих від голоду жителів обложених населених пунктів до гуманітарної допомоги», — підкреслив він.

С.де Містура наголосив, що російська сторона, на його погляд, повинна бути зацікавлена ​​в успішному вирішенні сирійської кризи.

«Я не думаю, що Москві приємна думка про те, що вона надовго загрузне в сирійській проблемі», — сказав він.

Спецпосланець ООН додав, що «офіційна позиція Росії полягає в тому, що вона веде боротьбу проти тероризму (в Сирії — Ред.). І в той же час Росія переконала представників сирійського керівництва приїхати на переговори в Женеву».

При цьому він застеріг від ескалації сирійського конфлікту.

«Реальність така, що різка ескалація конфлікту в момент, коли сторони повинні говорити про мир, не допомагає ні в рішенні гуманітарної проблеми, ні в налагодженні політичного діалогу», — сказав С.де Містура.

Джерело: Інтерфакс-Україна.

Схожі новини