Передплата 2024 «Добра кухня»

В ООН закликали зняти обмеження на аборти через вірус Зіка

  • 05.02.2016, 15:19
  • 747

Верховний комісар ООН з прав людини Зейд Раад аль Хуссейн закликав країни зняти обмеження на проведення абортів через  епідемію лихоманки Зіка, що викликає при зараженні вагітних важкі патології мозку у плода.

Аль Хуссейн заявив про необхідність дотримуватися права жінок у зв'язку з поширенням захворювання, у тому числі скасувати закони, які обмежують доступ до сексуальних і репродуктивних центрів з охорони здоров'я, так як вони суперечать міжнародним стандартам, пише Росбалт, передає УНІАН.

У Верховному комісаріаті ООН з прав людини закликали також надати жінкам доступ до медичних послуг, зокрема, до абортаріїв.

Лихоманка Зіка отримала найбільше поширення у країнах Латинської Америки. Число заражених в Бразилії та Колумбії вже вимірюється десятками тисяч. Однак зафіксовані окремі випадки в Європі, Азії та США, так як вірус переносять туристи. У дорослих людей Зіка зазвичай не викликає ускладнень, але дуже небезпечна для вагітних жінок, оскільки провокує у плода мікроцефалію з потенційними важкими ураженнями мозку.

Схожі новини