Передплата 2024 «Добрий господар»

"Шахтар" продав Тейшейру китайцям за €50 млн

  • 05.02.2016, 10:47
  • 758

Півзахисник переходить у "Цзянсу Сайнті".

Футбольний клуб "Шахтар" (Донецьк) продав китайському "Цзянсу Сайнті" свою головну "зірку" Алекса Тейшейру. Трансферна вартість бразильського півзахисника становила 50 мільйонів євро, повідомляють на офіційному сайті "Шахтаря", передає Лівий берег.

26-річний бразильський півзахисник Алекс Тейшейра грав у "Шахтарі" з 18 грудня 2009 року. У складі "гірників" він провів 223 матчі, забив 89 м'ячів.

Трансфер Тейшейри став рекордним для українських клубів. Так дорого гравці з чемпіонату України ще не йшли, рекордна угода датована червнем 2013 року, коли іншого "гірника" - Фернандіньо - купив "МанСіті" за 40 млн євро.

Сума угоди стала новим трансферним рекордом і для китайського футбольного ринку. До цього найдорожчим трансфером за участю клубу з Китаю був перехід колумбійського нападника Джексона Мартінеса в "Гуанчжоу Евергранд" за 46 млн доларів.

Лідер КНР Сі Цзіньпін раніше заявляв, що проведення чемпіонату світу з футболу і перемога в ньому є метою Китаю. Після цього китайські бізнесмени почали вкладати великі гроші в футбол.

Схожі новини