Передплата 2024 «Добрий господар»

Юлія Тимошенко перебуває з візитом у США

  • 03.02.2016, 15:00
  • 1 950

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко перебуває з візитом у Сполучених Штатах Америки, де проводить зустрічі з різним політиками.

Як повідомляє прес-служба партії "Батьківщина", вона зустрілася з головою комітету зі збройних сил Сенату США Джоном Маккейном.

Сторони обговорили ситуацію в Україні та зусилля світової спільноти для вирішення військового конфлікту на Сході України.

Маккейн пообіцяв робити все можливе, щоб українське питання залишалося ключовим на порядку денному США, включаючи повернення Криму та вирішення конфлікту на Донбасі.

Крім того, Тимошенко зустрілася з головою комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Едом Ройсом і поінформувала його по події на Донбасі.

Конгресмен пообіцяв, що США і надалі допомагатимуть Україні у боротьбі за свободу в умовах російської агресії.

Також Тимошенко провела зустріч зі співголовою групи підтримки України у Конгресі США Марсі Каптур. Серед іншого, йшлося про те, як допомога США сприяє України у проведенні реформ і подоланні економічних та гуманітарних проблем.

Крім того, лідер "Батьківщини" зустрілася з експертами Atlantic Council, на якій йшлося про актуальні українські проблеми та просування України на шляху до демократії.

"Експерти Atlantic Council наголосили, що найкращою відповіддю України на агресію Росії стане побудова вільного, демократичного суспільства та викорінення масштабної корупції", - сказано в повідомленні.

Напередодні, 2 лютого, Тимошенко зустрічалася з заступником державного секретаря США Вікторією Нуланд, на якій також ішлося про реформи та про те, як зупинити агресію Росії.

Тимошенко заявила, що тільки спільними зусиллями всього демократичного світу можливо зупинити Росію та відновити світовий порядок, зазначає прес-служба.

Вона зазначила, що Мінські домовленості були необхідними, але не є достатніми для відновлення миру в Україні, й закликала США та Велику Британію як гарантів Будапештського меморандуму долучитися до процесу переговорів.

Із Тимошенко у США перебувають соратник Григорій Немиря та екс-голова СБУ Валентин Наливайченко.

Схожі новини