Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Влада Франції заборонила евтаназію

  • 28.01.2016, 15:34
  • 880

Парламент Франції схвалив законопроект, який дозволяє лікарям зберегти невиліковно хворих пацієнтів на седації до смерті, але, разом з тим, закон забороняє евтаназію.

Відповідний документ розміщений на сайті уряду.

Відтепер у Франції медики зможуть припиняти лікування, що підтримує життєздатність пацієнтів, в тому числі штучне заповнення втрати рідини і харчування. Їм дозволяється використовувати знеболюючі і седативні препарати «навіть, якщо це може призвести до скорочення людського життя».

«Кожна людина повинна мати можливість особисто вирішувати, як прожити останні хвилини», — заявив один із авторів законопроекту Ален Клейс, цитує Assosiated Press.

Раніше британський парламент також відхилив закон про повну евтаназію.

В той же час, парламент Німеччини проголосував у листопаді за прийняття закону, який дозволяє на певних умовах допомагати людям, бажаючим добровільно піти з життя. Також у 2015 році повну евтаназію на своїй території дозволили Канада і Каліфорнія.

Евтаназія - припинення лікарем життя людини, яка страждає невиліковним захворюванням, на задоволення прохання хворого в безболісній або мінімально болісній формі.