Передплата 2024 ВЗ

Студенти ЛНУ імені Франка можуть навчатись за обміном у 28 університетах Європи

  • 26.01.2016, 14:25
  • 1 717

Львівський національний університет імені Івана Франка підписав угоди з 28 європейськими університетами для участі у програмі студентської та викладацької мобільності Erasmus+.

Таким чином львівський університет став рекордсменом по кількості партнерів у програмі серед українських навчальних закладів, повідомили у відділі міжнародних зв'язків вузу.

За словами Лілії Панкевич, координаторки програми Erasmus+ в ЛНУ ім. Івана Франка, університет і раніше мав багато підписаних угод з партнерами, які підтримали вуз і погодились взяти участь у програмі Erasmus+.

Відтепер студенти і викладачі ЛНУ ім.. Франка зможуть поїхати вчитись (на строк від 5 до 10 місяців) або викладати (від 5 до 12 днів) до 28 університетів країн Європи: Австрії, Бельгії, Чехії, Німеччини, Естонії, Греції, Іспанії, Франції, Хорватії, Італії, Нідерландів, Польщі, Фінляндії та Туречини. До прикладу, КНУ ім. Тараса Шевченка підписав аналогічні угоди лише з 26 університетами.

Як пояснили у міжнародному відділі університету, тривалість дії підписаних угод є різною: з одними навчальними закладами вдалось домовитись про партнерство до 2017 року, з іншими — до 2020.

«Якщо наступного семестру на обмін їде близько 50 наших студентів, то раніше їх було на третину менше», - зазначила Лілія Панкевич.

У міжнародному відділі ЛНУ ім. І.Франка обіцяють, що інформуватимуть студентів про те, в яких програмах студентських обмінів вони зможуть взяти участь. Після того вони муситимуть подати свої заявки. Студентські програми академічної мобільності розраховані на бакалаврів, магістрів та аспірантів. Як пояснила координаторка Erasmus+, учасників для участі в обміні відбиратиме або ЛНУ ім. І.Франка, або університет, який прийматиме студентів. Це залежатиме від умов підписаної угоди. Аналогічно відбуватиметься відбір викладачів.

Відповідно до права студентів займатись академічною мобільністю, яке у серпні 2015 року затвердив Кабінет Міністрів, навчальні курси, які студенти проходитимуть закордоном, будуть враховуватись в Україні. В той же час, перебуваючи на програмі мобільності, студенти паралельно продовжуватимуть українську освіту.

З повним переліком українських вищих навчальних закладів, які виграли конкурс і стали учасниками програми Erasmus+, можна ознайомитись на сайті програми.

Схожі новини