Передплата 2024 «Добра кухня»

Боснія і Герцеговина у лютому подасть заявку на членство в ЄС

  • 23.01.2016, 20:09
  • 812

Боснія і Герцеговина отримала дату подачі заявки на членство в ЄС.

Про це йдеться у листі, надісланому від імені Нідерландів, що головують у Раді ЄС, повідомляє видання Slobodna-Bosna, передає Еспресо.TV.

"Що стосується вашого листа від 14 січня 2016 року, можу повідомити вам, що міністр закордонних справ Нідерландів Берт Кундерс вітає клопотання Боснії і Герцеговини про членство від імені Європейського Союзу і країни, що головує в Раді ЄС. Час подачі широко обговорювався нашою країною на найвищому рівні, і ми вважаємо, що офіційна заявка буде подана в понеділок 15 лютого 2016 року в Брюсселі", - йдеться у листі.

Подачу заявки буде здійснювати співпрезидент Боснії і Герцеговини Драган Чович. ЇЇ прийме глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс. На церемонії будуть присутні високий представник ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріка Могеріні і єврокомісар з політики сусідства і з переговорів про розширення Йоганес Ган.

Як повідомляє агенція Fena, Драган Чович заявив, що після 15 лютого, "історичної дати для Боснії і Герцеговини", на країну чекає важка робота.

Але водночас він висловив сподівання, що на статус країни-кандидата Боснія та Герцеговина може розраховувати на початку 2017 року.

Схожі новини