Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Роботи залишать 5 мільйонів осіб без роботи до 2020 року

  • 19.01.2016, 13:44
  • 924

Понад п'ять млн осіб, працюючих в різних областях, втратять своє поточне місце роботи до 2020 року.

Про це повідомляється у звіті Всесвітнього економічного форуму, передає Gazeta.ua.

У звіті фахівці ВЕФ використовували дані про 13,5 млн співробітників 371 однієї компанії. Дослідження зачіпає країни Асоціації держав Південно-Східної Азії, країни Ради співробітництва арабських держав Перської затоки, Австралію, Бразилію, Великобританію, Німеччину, Індію, Італію, Китай, Мексику, США, Туреччини, Франції, ПАР, Японії.

Згідно зі звітом, сумарно пропаде потреба в більш ніж семи мільйонів робочих місць, зайнятих в різних сферах. При цьому очікуване зростання зайнятості в інших галузях за той же період складає трохи більше двох мільйонів.

Повідомляється, що найбільш масштабні скорочення очікуються серед офісних та адміністративних працівників — тут до 2020 року можуть залишитися без роботи 4,7 млн осіб. Серед сфер, у яких очікується зростання зайнятості, найсильніше розростеться фінансовий сегмент у цій сфері потрібно ще півмільйона робочих місць.

Укладачі звіту відзначають, що розвиток ринку праці іноді доволі непередбачувано і не враховує ще не існуючих спеціальностей — близько 65 відсотків дітей, які вирушили зараз в початкову школу, в підсумку будуть працювати за спеціальностями, яких зараз не існує.

Схожі новини