Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США передали обладання для ЗСУ на $23 млн

  • 17.01.2016, 17:18
  • 1 072

Сполучені Штати Америки передали Україні медичне обладнання на $2 млн і обладнання для військового зв’язку вартістю $21 млн.

Про це повідомив «Інтерфакс-Україна», посилаючись на інформацію посольства США в Україні.

«Минулої ночі в Міжнародному аеропорту «Бориспіль» Сполучені Штати надали Україні життєво важливе обладнання для військового зв’язку та медичного призначення вартістю 23 млн доларів», — йдеться у повідомленні.

Після проходження митних процедур, обладнання доставлять у підрозділи української армії в Яворові та Хмельницькому, де американці фахівці проводять навчання.

«Американські інструктори зі складу Об’єднаної багатонаціональної підготовчої групи (JMTG-U) навчать українських солдатів поводженню з цим обладнанням для використання на лінії фронту», — зазначено у повідомленні.

У посольстві пояснили, що ця партія допомоги на $23 млн є частиною 75-мільйонної ініціативи США.

«Із початку конфлікту в Україні США призначили Україні допомогу більше ніж $260 млн, включаючи поставку бронежилетів, транспортних засобів, приладів нічного бачення і тепловізорів, медичного спорядження, важкого інженерного обладнання, портативних радіостанцій, патрульних катерів, наметів і противомінометних радарів», — нагадали американські дипломати.

Схожі новини