Передплата 2024 «Добра кухня»

До Львова – за враженнями, на Буковель – за адреналіном

  • 15.01.2016, 10:44
  • 2 002

Львів та курорт Буковель (Івано-Франківська область) увійшли до рейтингу найпопулярніших туристичних напрямів в Україні під час зимових свят.

Такі дані оприлюднив Центр розвитку туризму України - після аналізу бронювання готелів на сайті Booking.com.

Як розповіли “ВЗ” у Центрі туристичної інформації Львова, у період з 24 грудня 2015 року по 10 січня 2016 року до центру за консультацією звернулося

3 148 туристів, а торік у цей період 2 300 (приріст — 37%). У Різдвяні свята Шевченківський гай відвідало понад 10 тисяч гостей з України та з-за кордону.

Як зазначив директор центру розвитку туризму України Володимир Царук, під час Різдвяних свят львівські готелі були заброньовані на 94%, а у Буковелі — на 92%. Тенденція — значна частка туристів, які приїхали кататися на Буковель, мешкали поблизу нього, бо там дешевше житло та харчування.

На третій сходинці популярних напрямів — гірськолижний курорт “Славське”, що у Львівській області (заброньовано 85% номерів у готелях). Далі у рейтингу - Київ (42%), Одеса (35%). Зимові вакації українці також проводили у санаторіях Закарпаття, гірськолижному курорті «Мигово» (Чернівецька область) та місті Кам’янці-Подільському.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень