Передплата 2024 ВЗ

Грип «подарував» довші канікули

  • 13.01.2016, 20:05
  • 1 522

У Вінницькій області та Краматорську, що на Донеччині, учням продовжили канікули, повідомили у місцевих органах влади.

Це пов’язано зі зростанням захворюваності на грип та ГРВІ. Канікули продовжать до 18 січня, тоді як раніше їх запланували до 11 січня.

У Вінниці та області відпочинок також збільшили для студентів профтехучилищ, повідомив заступник голови Вінницької обладміністрації Ігор Івасюк. У той же час дитсадки працюватимуть у звичайному режимі. Однак у разі зростання захворюваності на грип окремі групи можуть закривати, додав він.

Згідно з даними чиновників, епідемії грипу в області поки немає, а заходів вживають для профілактики. Захворюваність у регіоні на 5,5% нижча від епідемічного порогу, повідомила директор департаменту охорони здоров’я обладміністрації Людмила Грабович.

У той же час в Краматорську оголосили епідемію грипу. Тут ввели карантин і також продовжили канікули школярам до 18 січня. Так розпорядився мер міста Андрій Панков. Про це йдеться у документі на сайті міськради. Крім того, з 6 січня призупинили роботу дитсадків. Також у місті заборонено масові заходи, гуртки, секції і кіносеанси для дітей. З 6 січня частково обмежили культурно-масові заходи.

Епідемічний поріг у місті перевищено на 50,4%, при цьому випадки захворювання серед дорослих зросли у 2,1 раза, а серед школярів — у 2,5 раза. Про це Панков повідомив з посиланням на в. о. головного санітарного лікаря міста Марину Білоусову.

Як розповіли “ВЗ” в управлінні освіти Львівської міської ради, наразі рано говорити про карантинні заходи у школах містах. Заплановані канікули у Львові триватимуть аж до 20 січня (терміни вакацій визначали самостійно з метою економії електроенергії та тепла). А коли школярі вийдуть на заняття та буде відома явка відвідуваності, можна буде робити висновки про доцільність чи недоцільність запровадження карантинних заходів.

Загалом в Україні за станом на початок січня показники захворюваності на грип та ГРВІ не перевищують епідемічного порогу. Згідно з даними Міністерства охорони здоров’я України, найменша захворюваність на грип у Харківській області — 12,6 випадку на 10 тисяч населення.

Схожі новини