Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Львові безхатченків та усіх потребуючих запрошують на різдвяний обід до храму

  • 07.01.2016, 12:44
  • 877

Сьогодні, 7 січня, спільнота святого Егідія традиційно організовує різдвяний обід для безхатченків та малозабезпечених людей, який розпочнеться о 15.00 год. у храмі Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ у Львові (вул. Личаківська, 175).

Понад 250 потребуючих зможуть скуштувати різдвяних страв, поспілкуватися у теплому колі та отримати подарунки.

За словами настоятеля храму о. Андрія Боднара, такий святковий обід організовують уже третій рік поспіль.

«Після різдвяних Літургій у приміщенні храму разом з волонтерами встановлюємо та накриваємо столи. За кожним столом закріплений аніматор, який слідкує, щоб гості отримали належну опіку та ініціює й провадить розмову. Приходять різні люди: і безхатченки, і малозабезпечені, і просто самотні люди, яким ні з ким поділитися радістю Різдва», - розповідає о. Андрій.

Після обіду на учасників чекають різдвяні подарунки.

«Окрім спільноти св. Егідія до організації активно долучаються також парафіяни храму. Приносять продукти, необхідні речі або ж стають волонтерами», - зазначає настоятель.

Організатори запрошують долучитися до організації різдвяного обіду всіх охочих. Збір волонтерів на подвір’ї храму о 13.00 год.

Спільнота святого Егідія впродовж року двічі на тиждень у Львові роздає їжу, напої, теплий одяг, ліки бідним та безхатченкам в центрі і привокзальній частині міста, організовує пункти обігріву, а також спілкується з потребуючими. В багатьох випадках для бідних ці зустрічі — єдина нагода поговорити, поділитися своїми проблемами чи радощами, це єдина можливість відчути на собі небайдужий погляд іншої людини, відчути себе цікавим, потрібним. Спільнота діє у місті вже понад 15 років.

Джерело: Прес-служба ЛМР.

Схожі новини