Передплата 2024 ВЗ

У Криму через тиск закрили українську дитячу студію театру

  • 31.12.2015, 13:34
  • 852

Дитячу українську театральну студію «Світанок» закрили через тиск з боку керівництва Кримського палацу дитячої та юнацької творчості.

Про це розповів один із засновників студії Олександр Польченко, передає Радіо Свобода.

«Крим. Сімферополь. Вчора батьки і діти зразкової театральної студії “Світанок”, якою 22 роки керувала заслужений працівник культури України Алла Петрова, на батьківських зборах дізналися, що студія припиняє своє існування в Криму», — написав Польченко вFacebook.

Театрал розповів, що студія опинилася під загрозою закриття ще після вистави до Дня Святого Миколая. Керівництво сімферопольського Центру дитячої та юнацької творчості, на базі якого функціонував «Світанок», обурилося тим, що україномовні сцени не були переведені російською, а вишиванки юних акторів і українську мову назвали «махровим націоналізмом».

Окрім того, у дівчинці в золотій сукні з короною на голові, яка за сценарієм виконувала роль сонечка, керівництво побачило «символ Америки — пам’ятник Свободи».

«Зараз з’явився черговий привід, щоб провести зачистку того, що пов’язано з українським. Рано чи пізно це сталося б», — зазначив Польченко.

Схожі новини