Передплата 2024 «Добра кухня»

Яніка Мерило стане директором з інновацій у Львівській міській раді

  • 30.12.2015, 13:37
  • 961

Міський голова Львова Андрій Садовий запропонував Яніці Мерило посаду директора з інновацій.

Досі Яніка Мерило була радником міського голови Львова. За її участі у Львові цього року створили особистий кабінет мешканця, ввели більше 20 електронних послуг, вперше в Україні видали ІД-картки учасників АТО та реалізували інші проекти.

«Цього року Львів зробив значний поступ у розвитку та запровадженні різних інноваційних рішень та електронних послуг. Цього результату ми б не досягли без досвіду та активної праці Яніки Мерило. Переконаний, що на посаді директора з інновацій Яніка реалізує ще чимало корисних і так необхідних для мешканців міста, для бізнес-середовища, для інвесторів проектів. Львів має стати номером один в Україні по впровадженню інновацій у всі сфери життя міста», — зазначив мер Львова Андрій Садовий.

Як інформує прес-служба ЛМР, основними завданнями Яніки Мерило на посаді директора з інновацій будуть: управління існуючими ІТ-рішеннями (аудит і введення, відповідно до кращих можливих практик), впровадження інноваційних рішень для вирішення існуючих завдань і проблем, створення більш ефективного та відкритого спілкування влади і громади, бізнесу (електронний уряд і послуги), створення та імплементація рішень Smart City, створення екосистеми інновацій і розвиток інноваційного підприємництва та інвестицій.

«Я дуже рада, що я виправдала довіру мера Андрія Садового, якого я вважаю прекрасною людиною і менеджером, і що ми продовжуємо з командою Львова співпрацювати ще більш тісно для створення найбільш інноваційного міста України, — прокоментувала Яніка Мерило. — Моя мета — з допомогою інновацій зробити місто для мешканців ще більш комфортним, затишним і відкритим, починаючи з рішень електронного транспорту та медицини до електронних послуг та екосистеми для народження інновації».

Яніка Мерило — виконавчий директор Української асоціації венчурного капіталу та прямих інвестицій (UVCA), експерт Агентства електронного урядування України, член ради директорів профільної спільноти українських бізнес-ангелів (UАngel), радник голови комітету закордонних справ Парламенту Естонії. Спiвзасновник ICT Competence Center, громадської організації, що об’єднує в собі представників влади, великого бізнесу та приватних осіб з експертизою в ІТ з метою впровадження елементів електронного уряду в Україні.

Яніка Мерило є громадянкою Естонії, її батько — українець, родом із Кам'янця-Подільського.

Джерело: Zaxid.net

Схожі новини