Передплата 2024 «Добра кухня»

Іслямов: "Зараз контрабанда в окупований Крим йде з Одеського порту"

  • 26.12.2015, 11:23
  • 1 111

Якби було більше патріотів з боку Одеси, то можна було б маленькими катерами атакувати судна, коли вони виходять нібито на Скадовськ, а самі везуть товар у Крим.

Про це повідомив координатор громадянської блокади Криму Ленур Іслямов в інтерв'ю "Одеському кризового медіацентру", передає Укрінформ.

"Зараз судна з контрабандою виходять з Одеси. Вони йдуть у 12-мильну зону, вимикають GPS-навігатори. До нього підходить з Севастополя судно, перевантажується. Це один варіант. Другий варіант — на судні вимикається навігатор, воно рухається далі, стає в порту Севастополя, розвантажується, виходить на цей же курс, включає навігатор, ніби він тоді зламався, і заходить в Скадовськ. А потім у Стамбул. Про це знають Одеська митниця, СБУ", - розповів він.

"Я не хочу нікого звинувачувати, я просто знаю, що це відбувається. Але не можу зрозуміти, яким чином можна зробити так, щоб всі ці служби не знали про контрабанду", - зазначив Іслямов.

"Якби було більше патріотів з боку Одеси, то можна було б маленькими катерами атакувати судна, коли вони виходять нібито на Скадовськ, а самі везуть товар до Криму. Інформація про їх вихід є... Але цей метод ми будемо використовувати, коли вже всі інші випробуємо. У нас є цікавіші методи, які не дозволять судам далі пересуватися", - пояснив координатор блокади.

Схожі новини