Передплата 2024 «Добра кухня»

Сьогодні у римо-католиків - Святвечір

  • 24.12.2015, 20:45
  • 1 262

У ніч з 24 на 25 грудня жителі Західної Європи, Північної та Південної Америки, Австралії, країн Африки та Азії - відзначають Різдво Христове.

У переддень Різдва католики дотримуються особливо суворого посту, що отримав назву Святвечір, оскільки в цей день вживається в їжу сочиво - зварені з медом пшеничні або ячмінні зерна. За традицією, піст Святвечора закінчується з появою на небі першої вечірньої зорі, після чого у всіх католицьких і протестантських храмах по всьому світу відбуваються урочисті різдвяні богослужіння. Після церковних літургій віряни збираються за сімейним столом.

Різдво — одне з найбільших християнських свят. І якщо для православних християн вище стоїть хіба що Світле Христове Воскресіння, або ж Пасха, то для католиків Святом свят є саме Різдво.

Перші згадки про святкування Різдва датуються 4 століттям. Свято є символом народження Ісуса Христа у Віфлеємі.

Свято Різдва відзначають не тільки католицька і протестантська церкви, але й пов'язані з ними релігійні напрямки - ті, хто дотримується церковної хронології за Григоріанським календарем. Так, разом із католиками Різдво святкують лютерани, англіканська церква і частина протестантських конфесій. У кожній країні це свято має свої традиції.

Джерело: Укрінформ.

Схожі новини