Передплата 2024 «Добра кухня»

Bloomberg назвав критичний для Росії курс рубля

  • 24.12.2015, 19:37
  • 1 020

Експерти-економісти пророкують російській валюті подальше 20-відсоткове падіння у наступному році, яке сильно вдарить по показниках інфляції.

Про це пише Bloomberg, посилаючись на результати власного опитування 20 аналітиків у галузі економіки, передає Укрінформ.

На думку експертів, для того, аби Росія занурилась у повномасштабну кризу достатньо, щоб курс рубля по відношенню до долара впав на 20 відсотків, сягнувши 90 рублів. Так вважають 17 із 20 опитаних.

Прогнозується, що рубль продовжить своє падіння відносно основних світових валют і особливо до долара, оновивши минулорічний антирекорд на валютних торгах і досягнувши 90 рублів за долар.

Водночас зазначається, що у той час як рубль втратив близько 54% з початку минулого року, доходи від продажу нафти і газу допомогли компенсувати падіння товарних цін.

Аналітики банку Societe Generale звертаються до слів глави Банку Росії Ельвіри Набіулліної, згідно з якими кожні 10% зниження російської валюти - це плюс 50 базисних пунктів для інфляції в країні.

Як зазначає агентство, рубль, що впав до рекордного мінімуму у 80.10 по відношенню до долара в грудні, послабився майже на 6% і став другою найменш надійною валютою у переліку 24 країн з економікою, що розвивається, після аргентинського песо.

На думку аналітиків, найімовірнішими інструментами Центробанку стануть валютні інтервенції у якості антикризового заходу в найближчі місяці.

"Значне послаблення валюти видається ще правдоподібнішим, якщо нафта залишиться нижче $40 за барель в середньостроковій перспективі", - сказав економіст московського відділення Renaissance Capital Олег Кузьмін.

Схожі новини