Передплата 2024 «Добра кухня»

«Декомунізованого» Діда Мороза замінять помічники Миколая?

  • 24.12.2015, 11:00
  • 1 386

Після того, як до управління освіти та науки Івано-Франківської  міськради звернулася група батьків, які вимагали заборонити прихід Діда Мороза та Снігуроньки до місцевих шкіл, постало питання: а хто ж тоді приноситиме подарунки дітлахам на Новий рік?..

У зверненні до Івано-Франківського управління освіти батьки зазначили: “Дід Мороз і Снігуронька - пережитки старої радянської системи, а в українського народу є справжній християнський святий Миколай і Різдво Христове”. Після розгляду цього звернення міські чиновники вирішили, що відтепер батьківські комітети шкіл і дитячих садочків на власний розсуд вирішуватимуть, чи залучати до новорічних свят Діда Мороза зі Снігуронькою.

Чимало професійних організаторів дитячих святкових заходів не розглядають святого Миколая як альтернативу Діду Морозу. Зокрема, заступник директора Івано-Франківського театру ляльок Світлана Януш зауважила, що пристосувати святого Миколая до Нового року не можна. Бо діти достеменно знають, що День святого Миколая відзначають 19 грудня. “Наразі ми не знаємо, що робити. Можливо, у наших новорічних виставах братимуть участь друзі й помічники святого Миколая”, - прогнозує Світлана Януш.

Схожі новини