Передплата 2024 «Добрий господар»

У Франції зафіксовано новий спалах пташиного грипу

  • 12.12.2015, 12:12
  • 867

На південному заході Франції з'явилися ознаки масового зараження свійської птиці високопатогенним вірусом штаму H5N9 (пташиний грип).

Як повідомляє Укрінформ, у п'ятницю зафіксовано новий, 13-й випадок захворювання на качиній фермі в Атлантичних Піренеях упродовж двох тижнів, зазначили в префектурі департаменту.

"Новий спалах захворювання спричиненого штамом H5N9 був виявлений на качиній фермі у місті Аросе департаменту Атлантичні Піренеї, де перебувало 1,5 тис голів", - заявили в префектурі.

За даними міністерства сільського господарства, це вже 13-й випадок захворювання, яке поширилося на п'ять департаментів південного заходу Франції. Зокрема, йдеться про сім випадків у департаменті Дордонь, три в Ланді, по одному у Верхній В'єнні, Жері та Атлантичних Піренеях.

Влада наголошує, що вірус не передається людині через споживання м'яса птиці, яєць, фуа-гра та інших продуктів харчування. Тим не менш, з моменту оголошення першого випадку захворювання наприкінці листопада вісім країн Азії та Північної Африки закрили свої кордони для французької птиці і продуктів птахівництва. Серед них Японія, яка займає перше місце французького експорту фуа-гра. Загалом експерти вважають повернення пташиного грипу до Франції поганою новиною для сектора, який у цю пору року продає 25% фуа-гра і 95% качок-каплунів та іншої птиці.

Схожі новини