Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Обама: "Загроза тероризму досягла межі, але ми знищимо ІДІЛ"

  • 07.12.2015, 08:50
  • 787

Президент США Барак Обама виступив у неділю зі зверненням до американського народу, в якому заявив, що загроза тероризму досягла межі та оголосив стратегію США.

Про це передає Укрінформ.

"За останні кілька років загроза тероризму увійшла в нову фазу", - заявив Обама, згадавши теракти в Парижі та розстріл 14 людей у Сан-Бернардіно.

Він підкреслив, що загроза тероризму є реальною, і Сполучені Штати боротимуться з нею. "Ми знищимо ІДІЛ і будь-яку іншу організацію, яка намагається вдарити по нас", - наголосив президент США.

Ці дії, за його словами, не спиратимуться на жорстку риторику, відмову від загальних цінностей, або впадання у страх. "Це те, на що сподіваються такі угруповання, як ІДІЛ. Ми переможемо, будучи сильними й мудрими, стійкими і невпинними",- заявив президент США.

Він зауважив, що для боротьби з тероризмом розроблена стратегія, і вона зосереджуватиметься на чотирьох напрямах.

"По-перше, наші військові будуть продовжувати вистежувати терористів у будь-якій країні, де це буде потрібно", - зауважив Обама.

По-друге, США продовжать тренування та забезпечення обладнанням десятків тисяч іракських і сирійських сил, які борються з ІДІЛ.

По-третє, Америка продовжить взаємодію із союзниками та партнерами щодо протистояння ІДІЛ, у тому числі знищення осередків терористів, позбавлення їх фінансування, та можливості поповнення живою силою. "Після терактів у Парижі, ми посилили обмін розвідданими з нашими європейськими союзниками. Ми працюємо з Туреччиною, щоб закрити її кордон із Сирією", - додав глава Білого дому.

По-четверте, міжнародне співтовариство разом зі США "приступило до визначення послідовності процесів припинення вогню й політичного врегулювання в Сирії", констатував Обама.

"Це наша стратегія, щоб знищити ІДІЛ. Вона розроблена та підтримується нашими воєначальниками та експертами по боротьбі з тероризмом, разом з 65 країнами, які приєдналися до коаліції, очолюваної Америкою", - наголосив він.

При цьому президент закликав Конгрес США підтримати цю політику, якщо законодавці вважають, що США перебуває у стані війни з ІДІЛ. "Я думаю, що настав час для Конгресу, проголосувати, щоб продемонструвати, що американський народ єдиний та відданий цій боротьбі", - підсумував Президент Сполучених Штатів.

Схожі новини