Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко присвоїв звання Героя України прокурору, який загинув під Дебальцевим

  • 01.12.2015, 20:15
  • 2 592

Президент вручив орден «Зірка Героя» дружині загиблого Лілії та його маленькому сину Олександру.

Порошенко присвоїв звання Героя України прокурору, який загинув під Дебальцевим
Порошенко присвоїв звання Героя України прокурору, який загинув під Дебальцевим

Президент України присвоїв звання Героя України (посмертно) працівнику прокуратури Сергію Цимбалу, який загинув, захищаючи державний суверенітет та територіальну цілісність України. Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Згідно з повідомленням, президент вручив орден «Зірка Героя» дружині загиблого Лілії та його маленькому сину Олександру.

Прокурор Сергій Цимбал добровільно пішов солдатом до лав Збройних Сил України та героїчно загинув у 2014 році під Дебальцевим, прикривши собою своїх побратимів.

«На прикладі таких героїв мають виховуватися не лише майбутні покоління захисників Вітчизни, а й майбутні покоління українських прокурорів», - сказав Порошенко.

За його словами, особливої шани і поваги заслуговують прокурорські працівники, які приймають для себе рішення, що найбільш важливою справою є чоловіча справа захищати Батьківщину.

Сергій Цимбал народився в селищі Ставище Київської області. Закінчив Ірпінську податкову та Харківську юридичну академії. Працював слідчим у прокуратурі на Луганщині протягом року. Пізніше працював у Дніпровській екологічній прокуратурі в Черкасах. Звільнився звідти під час Революції Гідності, коли силовиків почали використовувати проти майданівців. З початком російської агресії проти України Сергій пішов добровольцем захищати рідну землю.

Джерело: Тиждень.ua.

Схожі новини