Передплата 2024 «Добра кухня»

У НАТО анонсували нову військову підтримку для гарантування безпеки Туреччини

  • 01.12.2015, 19:55
  • 1 050

НАТО працює над новими заходами військової підтримки для Туреччини. Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, виступаючи перед міністрами закордонних справ 28 країн-членів НАТО у Брюсселі, передає Німецька хвиля.

Столтенберг повторив свій заклик до Туреччини та Росії залагодити кризу та знайти шляхи для унеможливлення повторення такої ситуації.

Він зазначив, що НАТО працюватиме над подальшими заходами для гарантування безпеки Туреччини. Рішення щодо конкретних кроків у цьому напрямку будуть ухвалені протягом тижня.

"Я хотів би підкреслити, що це щось не пов’язане з інцидентом, який стався минулого тижня", - додав Столтенберг. За його словами, заходи в цьому напрямку проводяться кілька років як частина зобов’язань перед країною-союзником НАТО.

Генсек НАТО не пояснив, що включатимуть у себе нові заходи, але зазначив, що Альянс багато років допомагав Туреччині з протиповітряною обороною. США вже дислокували в Туреччині винищувачі F-15. За словами представника США в НАТО Дугласа Льюта, це триватиме так довго, як буде потрібно.

Схожі новини