Передплата 2024 «Добра кухня»

У трьох районах Львівщини стало простіше оформити земельну ділянку

  • 01.12.2015, 16:23
  • 1 114

У рамках експерименту на території трьох районів Львівської області запровадили новий механізм приватизації землі. Відтепер у Радехівському, Самбірському та Турківському районах оформити земельну ділянку можна за два візити до Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).

Реалізація цього пілотного проекту дозволить скоротити термін розгляду, погодження та затвердження необхідних документів, без участі громадянина, до чотирьох місяців, а також здешевить вартість документального оформлення.

"Ми запроваджуємо пілотний проект у трьох районах Львівщини. Наші фахівці розробили механізм спрощення процедури приватизації землі для громадян. Будемо вивчати на практиці його ефективність, недоліки", - розповів Андрій Кавецький, начальник Головного управління Держгеокадастру у Львівській області.

За його словами, уся процедура має займати не більше чотирьох місяців. Оскільки необхідна законодавча база ще не сформована, то на етапі опрацювання механізму, у тестовому режимі, оформлення може тривати довше. Відносини із ЦНАПами, які виступають агентами з надання послуги оформлення ділянки, регулюються меморандумом, укладеним з Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області.

Зазначимо, що впровадження пілотного проекту відбувається за ініціативи Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру на виконання доручення Прем’єр-міністра та в рамках кампанії з дерегуляції. Експеримент реалізується в районах Львівської, Дніпропетровської, Чернівецької та Київської областей.

Схожі новини