Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Польща знижує пенсійний вік

  • 01.12.2015, 15:44
  • 3 524

Президент Польщі направив на розгляд Сейму законопроект про зниження пенсійного віку у країні з 67-ми років до 65-ти для чоловіків і 60-ти для жінок.

Це було однією з передвиборчих обіцянок президента Польщі, яку він зараз намагається реалізувати, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РП.

“Основною пропозицією, яка міститься в проекті закону про зміну до закону про пенсії і допомогу з фонду соцстрахування і деяких інших законів, є повернення до пенсійного віку в Польщі, який діяв до кінця 2012 року. Тому вік виходу на пенсію буде різним з огляду на стать і становитиме 60 років для жінок і 65 — для чоловіків”, - інформує канцелярія президента Польщі.

Дуда вже вносив законопроект про зниження пенсійного віку в Польщі у попередній каденції Сейму, але він не був розглянутий. Цього ж року ініціатива може бути сприйнята позитивно, оскільки більшість у Сеймі має партія “Право і Справедливість” (PiS), від якої Дуда й балотувався. Читайте також: Росія знову закидає Польщі "пам'ятникову вакханалію"

Пенсійний вік у Польщі підвищив уряд Дональда Туска в 2012 році. Згідно із затвердженим тоді планом, щочотири місяці пенсійний вік у Польщі підвищується на місяць. Завдяки цьому чоловіки мають виходити на пенсію у 67 років вже з 2020 року, а жінки - з 2040-го. Тогочасний польський уряд мотивував необхідність підвищення пенсійного віку наближенням демографічної кризи у країні.

Схожі новини