Передплата 2024 «Добрий господар»

Фонд Сороса офіційно відповів на звинувачення Росії

  • 01.12.2015, 12:14
  • 859

Сам Джордж Сорос в заяві назвав рішення російської прокуратури «тимчасовою аберацією».

Фонд «Відкрите суспільство», заснований філантропом і фінансистом Джорджем Соросом, розкритикував рішення генеральної прокуратури Росії внести НКО до списку «небажаних організацій». Про це йдеться в офіційній заяві фонду.

Згідно з текстом, засновані Соросом НКО «впродовж більше чверті століття сприяли зміцненню інституту закону в Росії і захисту цивільних прав».

«Із 1987 року наш фонд надав підтримку величезній кількості людей і організацій в Російській Федерації, в тому числі в галузі науки, освіти та охорони здоров'я. Так, наш фонд профінансував мережу інтернет-центрів у 33 університетах по всій країні, допоміг російським студентам і вченим подорожувати і вчитися за кордоном, надавав підтримку програмам навчання в ранньому дитинстві, і створив мережу центрів сучасного мистецтва, які діють досі», — йдеться в заяві організації.

Сам Джордж Сорос в заяві назвав рішення російської прокуратури «тимчасовою аберацією». «Сподівання російського народу, його надії на краще майбутнє не можуть бути придушені. Такі спроби в кінцевому підсумку не матимуть успіху», — зазначив він.

Як повідомлялося, у Росії заборонили діяльність Фонду Сороса, оскільки він нібито «становить загрозу основам конституційному ладу Російської Федерації і безпеці держави».

Джерело: BBC

Схожі новини