Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Турчинов: "Спроби домовитися з Путіним запускають механізм "11 вересня"

  • 01.12.2015, 12:05
  • 797

Спроби домовитися з Росією запускають механізм, який спрацював 11 вересня, але в більш страшних масштабах.

Це означає спровокувати перетворення локального воєнного конфлікту на глобальний.

Про це написав секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у статті "Тероризм. Гібридна війна. Росія".

"Агресія Російської Федерації, що почалася 2014 року проти України, стала довгостроковим чинником впливу не лише на українську, але і на світову політичну, економічну, військову та соціальну реальність. Війна нового типу — гібридна за формою і асиметрична за змістом — деформувала систему глобальної та регіональної безпеки, а також чинну систему міжнародного права", - пише Турчинов.

За його словами, треба чітко усвідомити: російський режим не збирається зупинятися. Він створює та використовує “гарячі” точки для випробування нової зброї, відпрацювання нових тактичних прийомів ведення бойових дій, набуття військовими підрозділами бойового досвіду, а також для тиску на непоступливі йому країни. Путін у будь-який спосіб хоче реалізувати “геостратегію реваншу”, наголошує секретар РНБО.

"Не бачити загрозу Росії, а намагатися взаємодіяти з нею, з країною, що зруйнувала світовий порядок, окупувала частину незалежної держави, з країною, що погрожує ядерною зброєю, сприяє дестабілізації в Європі та у світі, країною, що не цінує життя навіть своїх громадян, - означає приректи і спровокувати перетворення локального воєнного конфлікту на глобальний. Це означає легалізувати злам світового порядку та сприяти наближенню моменту, коли крилаті ракети полетять у другий бік", - підкреслив Турчинов.

Як він наголосив, союз з терористами для боротьби з тероризмом — це безумство, що провокуватиме ще більшу агресію та насилля. "Цей союз призведе до ще більшої кількості жертв серед мирного населення. Спроби домовитись з Росією та Путіним запускають механізм, який спрацював 11 вересня, але в більш страшних і звірячих масштабах", - заявив секретар РНБО.

На його переконання, замість співпраці необхідно дати ефективну і змістовну відповідь Кремлю. "Вона має бути консолідованою, комплексною і адекватною, відповідно до усіх складових розв‘язаної Москвою гібридної війни: військовою, економічною, фінансовою, юридичною, інформаційною, кібернетичною... і, головне, - дієвою!", - наголосив Турчинов.

Схожі новини