Передплата 2024 ВЗ

Папа Римський у мечеті в ЦАР: "Християни і мусульмани є братами і сестрами"

  • 01.12.2015, 12:21
  • 891

Папа Римський Франциск 30 листопада завершив свій шестиденний тур Африкою виступом у мечеті в столиці воюючої Центральноафриканської республіки Бангі, де він закликав християн та мусульман до миру і солідарності.

Промова понтифіка стала підсумком 26-годинного візиту в країну у стані війни, який проходив під постійним контролем служби безпеки Ватикану та миротворців ООН,повідомляє The Guаrdian.

"Християни і мусульмани є братами і сестрами», - звернувся папа Франциск до натовпу, який заповнив мечеть, продовживши: "Скажімо разом "ні" ненависті, помсті, насильству, зокрема тому, що здійснюється в ім'я релігії або Бога! Бог - це мир, салям", - цитує Франциска The Guаrdian.

Папа зазначив, що його візит до ЦАР "був би не повним, якби не включав у себе підбадьорення мусульманської спільноти".

"Тікати від викликів — це ніколи не вирішення проблеми.Потрібен опір. (Треба - ред.) мати хоробрість до спротиву і до боротьби за благо.Той хто тікає - не має сміливості давати життя", - сказав він.

Варто зазначити, що 26-годинний візит Папи Римського в Бангі став першим його візитом до зони, де триває війна. Окрім служби безпеки Ватикану Франциска під час перебування у ЦАР охороняли близько 12 тис. миротворців ООН, які базуються в країні.

Загалом Франциск в рамках свого шестиденного візиту до Африки відвідав три країни: ЦАР, Уганду та Кенію.

Схожі новини