Передплата 2024 ВЗ

Порошенко розповів подробиці звільнення з полону бойовиків кіборга «Рахмана»

  • 01.12.2015, 10:27
  • 754

Задля визволення українця Президент підписав Указ про помилування російського майора Старкова.

Порошенко розповів подробиці звільнення з полону бойовиків кіборга «Рахмана»
Порошенко розповів подробиці звільнення з полону бойовиків кіборга «Рахмана»

О пів на третю ранку Президент Петро Порошенко зустрів кіборга із позивним «Рахман», якого напередодні було звільнено з полону. Про це інформує прес-центр Порошенка.

Глава держави наголосив, що за визволення начальника відділення розвідки 81-ї десантно-штурмової бригади ЗСУ Андрія Гречанова багато людей переживали та боролися, і це вдалося зробити з 18 спроби.

«Сьогодні не лише для вашої мами та дружини справжнє свято, а й для кожного з нас і для мене також. Воїне, ласкаво просимо додому», — зазначив Президент. Порошенко нагадав, що ще під час зустрічі в Нормандському форматі він звернувся до канцлера Німеччини Ангели Меркель та президента Франції Франсуа Олланда з проханням натиснути на Путіна, щоб звільнити кіборга.

Петро Порошенко подякував всім, хто брав участь у звільненні українського захисника. «Знаю, наскільки важко було це зробити і скільки людей в цьому було задіяно» , — сказав він.

Президент також зателефонував дружині і мамі кіборга Рахмана та подякував за такого чоловіка і сина.

Петро Порошенко повідомив, що задля визволення українця підписав Указ про помилування російського майора Старкова. Глава держави додав, що вчора в Парижі спілкувався з Прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу і вони, зокрема обговорили питання звільнення кіборга. «Він навів мені такий приклад, коли за капрала ізраїльської армії вони віддали тисячу терористів. І вважають, що зробили правильно», — сказав Президент.

Глава держави подякував кіборгу за мужність та силу духу: «За всі місяці героїчного перебування в полоні ви показали стійкість українського воїна і показали, що таке справжні українські десантники-розвідники».

Джерело: Тиждень.ua

Схожі новини