Передплата 2024 «Добрий господар»

Путін назвав збитий Су-24 "беззахисним російським бомбардувальником"

  • 01.12.2015, 10:04
  • 775

Президент Російської Федерації (РФ) Володимир Путін повідомив, що не зустрічався з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом на полях саміту в Парижі.

Про це інформує "РБК".

"З президентом Туреччини ми не зустрічалися. Не бачилися, відповідно, і зустрічі не було", — сказав Путін. При цьому президент РФ зазначив, що тема збитого російського бомбардувальника Су-24 звучала в ході двосторонніх переговорів.

"Що стосується самої теми збитого російського літака, то, звичайно, ця тема звучала практично у всіх моїх двосторонніх зустрічах, я давав відповідні пояснення і розповідав про те, що сталося. Але, наскільки я собі уявляю, тобто не уявляю, а бачив: всі колеги уважно слухали і переважна більшість поділяють принаймні ту тезу, згідно якої не було ніякої необхідності наносити удар по незахищеному російському бомбардувальнику, який Туреччині не загрожував", - сказав Путін.

"Для нас це, загалом, не має великого значення. Важливо, що в результаті цієї злочинної акції загинули два наших військовослужбовці: командир екіпажу і солдат морської піхоти, яких входив до складу групи порятунку. Навіщо вони це зробили — це треба питати у них. Це величезна помилка", - заявив він.

Раніше повідомлялося про те, що Путін і президент США Барак Обама в ході півгодинної зустрічі за закритими дверима на полях 21-ї Всесвітньої конференції ООН з питань зміни клімату в Парижі обговорили збройні конфлікти в Сирії і на Донбасі.

Схожі новини