Передплата 2024 «Добрий господар»

Сакварелідзе призначено відповідальним за створення Генінспекції внутрішніх розслідувань

  • 01.12.2015, 08:29
  • 873

Генпрокурор Віктор Шокін затвердив структуру Генеральної інспекції внутрішніх розслідувань та безпеки, а також план заходів, необхідних для її утворення та функціонування.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Керівником Генінспекції призначено Максима Мельніченка, який брав участь у конкурсі з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

До призначення він обіймав посаду керівника одного з підрозділів, безпосередньо підпорядкованого заступнику Генпрокурора Давіду Сакварелідзе.

Згідно з інформацією, Генінспекція буде самостійним підрозділом ГПУ, який матиме спеціальний статус.

Сакварелідзе має проконтролювати організацію утворення та нормативне забезпечення діяльності Генеральної інспекції, а також відповідатиме за її функціонування та кадрове наповнення.

"Поряд з іншими обов'язками відтепер він буде опікуватися питаннями внутрішньої безпеки в органах прокуратури, розслідуванням злочинів, вчинених прокурорами та слідчими", - зазначили у ГПУ.

Крім того, до повноважень Генеральної інспекції належатиме нагляд за додержанням законів при провадженні оперативно-розшукової діяльності щодо працівників прокуратури, проведення внутрішнього аудиту, забезпечення інформаційної безпеки та зв'язків з громадськістю.