Передплата 2024 ВЗ

МВФ про черговий транш: "Спочатку бюджет - потім гроші"

  • 30.11.2015, 19:38
  • 672

Наступне схвалення чергового кредитного траншу в рамках програми EFF для України Міжнародним валютним фондом буде після прийняття Верховною Радою держбюджету -2016. 

Про це заявив журналістам представник МВФ в Україні Жером Ваше під час панельної дискусії "Чи потрібна Україні власна макроекономічна політика?", передає Укрінформ.

"Ми спостерігаємо за бюджетом, щоб він відповідав тому, що ми вважаємо, ми зможемо підтримати", - сказав Ваше.

Він також зазначив, що уряд України та місія МВФ вели багатотижневі перемовини щодо проекту держбюджету-2016.

"Як ви знаєте, ми досягли порозуміння з багатьох питань і переважно щодо бюджету, який може бути поданий", - зазначив представник Фонду.

Ваше наголосив, що в обговоренні бюджету на наступний рік також розглядаються питання податкової реформи.

"Є дуже багато проблем в економіці України - вона має вийти зі спаду. Існують і внутрішні проблеми і зовнішні ризики - це не тільки такі речі як військовий конфлікт, а ще й ціни на товари і все інше. В цьому контексті маневри обмежені - ми працюємо вже тижні (місія МВФ - ред.) з Міністерством фінансів для того, щоб знайти той бюджет, який враховував би все вище зазначене разом з податковою реформою", - підкреслив Ваше.

Крім того, заявив він, МВФ чекає від парламенту структурних реформ: "Ми наголошуємо на структурних реформах тому, що Україна переживає зараз другий перехідний період. Він дуже важкий. Нам треба бачити налаштованість і рішучість влади".

Ваше закликав державні інституції реформуватися за прикладом НБУ. "Ми вітаємо кроки, які здійснив Національний банк України, і він дійсно спромігся зробити не тільки це (макроекономічну стабілізацію - ред.), а й самореформуватися. Тепер ми заохочуємо інші установи в країні використати це як приклад", - додав Ваше.

Схожі новини