Передплата 2024 «Добрий господар»

Геращенко: "Україна не створює міграційних ризиків для Євросоюзу"

  • 30.11.2015, 20:43
  • 977

«Кількість внутрішніх переселенців в Україні у рази перевищує кількість українців, які через війну виїхали за кордон. Тому запорукою стабільності є саме деескалація конфлікту», - вважає нардеп.

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на уповноважену президента з питань мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях нардепа Ірину Геращенко.

"Ми з Остапом Семераком використовуємо можливість донести - офіційно і в кулуарах- до європейських колег з парламентів ключову думку: попри війну на Донбасі, Україна не створює міграційних ризиків для ЄС", - написала вона у Facebook, розповідаючи про перебіг спеціальної конференції керівників комітетів європейських справ країн Євросоюзу (СОЅАС).

Нині однією з найгостріших тем є міграційна криза, яку переживає ЄС.

За словами Геращенко, на конференції Україну назвали у списку 25 країн, із яких до Євросоюзу їдуть мігранти. Однак, переконує нардеп, кількість внутрішньо переміщених осіб у рази перевищує кількість мігрантів, які вирушили до Європи.

"Україну називали серед тих 25 країн, з якої їдуть до ЄС мігранти. Назвали цифру - за останній рік 14 тисяч українців попросили притулку в країнах ЄС як біженці. Ми маємо півтора мільйона офіційно зареєстрованих внутрішніх переселенців. Тільки встановлення миру на Донбасі дозволить зупинити процес внутрішньої міграції і повернутися тисячам людей додому, тому Україна докладає максимум зусиль для деескалації конфлікту", - говорить уповноважена президента.

Схожі новини