Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

МЗС разом із Мінінформполітики запустили проект популяризації іміджу України

  • 30.11.2015, 18:04
  • 728

Також запущений хештег #myukraineis, який популяризується усіма держорганами, громадськими організаціями та активними громадянами.

Міністерство закордонних справ разом із Міністерством інформаційної політики запустили проект популяризації іміджу України «Ukraine: Freedom, Dignity, Creativity» («Україна: Свобода, Гідність, Креативність»). Презентація проекту відбулася в понеділок.

«Настав час розповісти світові про сучасну Україну, яка не тільки заслуговує підтримки миру, а й сама робить світ сильніше», — сказав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба під час презентації.

Він пояснив, що останнім часом багато говорили, «чому погана Росія», а от «чим хороша України — ні».

«Тому давно назрів момент серйозно цим зайнятися, оскільки симпатії наших іноземних партнерів можна отримати тільки пояснивши, чому з нами слід дружити», — сказав дипломат і висловив сподівання, що в результаті спільних зусиль публічної дипломатії з'явиться якісний інформаційний продукт для зовнішньої аудиторії.

«Цей проект — початок нового етапу в інформаційній роботі України за кордоном», — додав Кулеба.

Виконавцем проекту стала громадська організація Stratcom.UA, яка розробила сучасний буклет про Україну і запустила спеціалізований сайт www.mfa.gov.ua/en/myukraineis, до наповнення якого будуть залучатися всі, хто бажає розповісти цікавий факт про Україну. Після відбору найцікавіші факти будуть додаватися на сайт.

Також запущений хештег #myukraineis, який популяризується усіма держорганами, громадськими організаціями та активними громадянами.

Кошти на проект виділить Міністерство інформаційної політики з фонду підтримки іміджу України за кордоном, загальний фонд якого на 2015 рік становить 2,8 млн грн. За словами радника міністра інформаційної політики Аліни Фролової, вартість цього проекту буде оцінена після проведення тендеру на друк буклетів загальним тиражем 49 тис. на 9 мовах світу.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини