Передплата 2024 «Добра кухня»

Активісти розробили інтерактивну мапу порушень прав людини в Криму

  • 30.11.2015, 17:37
  • 1 024

Люди зможуть звертатися анонімно і залишати листи про випадки порушення їхніх прав.

Активісти розробили інтерактивну мапу порушень прав людини в Криму
Активісти розробили інтерактивну мапу порушень прав людини в Криму

Громадська організація «Крим SOS» розмістила на сайті проекту інтерактивну карту порушень прав людини в Криму. Вона охоплює 179 таких випадків від початку окупації півострова. Серед них незаконні допити, обшуки та арешти.

Усі випадки на карті можна подивитися трьома способами: за видами порушення, географічно (у якому місті воно зареєстровано) та у часовому режимі (в якому місяці та році це сталося). Окремо на мапі позначені репресії проти кримських татар.

Проект розроблений міжнародними правозахисниками за підтримки посольства Чеської Республіки.

Планується, що карта буде поповнюватися новими фактами. Люди зможуть звертатися анонімно і залишати листи про випадки порушення їх прав. За змінами на карті можна спостерігати в онлайн-режимі на сторінці громадської організації «КримSOS».

Алім Алієв, співзасновник громадської ініціативи «КримSOS» заявив: «На сьогодні це 179 конкретних правопорушень прав людини у Криму. На жаль, ці кейси ми фіксуємо щотижнево. На майбутнє — у нас є коаліція правозахисників, які готові разом з нами доповнювати цю карту».

Натомість Альжбета Чмелярова, радник Надзвичайного і повноважного посла Чеської Республіки, так пояснила, чому не зробили україномовного варіанту мапи, а є тільки англійський і російський варіант: «Ця карта не приносить інформацію сюди всередину України, тому що українці знають багато про те, що відбувається у Криму. Але вона має спрацювати як інструмент адвокатування закордоном».

Джерело: 5 канал

Схожі новини