Передплата 2024 «Добра кухня»

Мер Львова про незаконні забудови: «Дуже важливо, щоб була жорстка реакція прокуратури, міліції, СБУ, Інспекції архбудконтролю»

  • 30.11.2015, 17:01
  • 802

Міський голова Львова Андрій Садовий акцентував увагу на проблемах незаконних забудов.

Зокрема, мер очікує на реакцію правоохоронних органів щодо фактів продажу квартир у ще не добудованих будинках.

«Місто, якщо видає містобудівельні умови та обмеження, там чітко вказується поверховість. Коли забудівельник починає продавати квартири у 16-поверховому будинку, а по документах цієї поверховості нема, - це обман тих людей, які купують квартири. Дуже часто забудівельники збирають з людей кошти наперед, а потім за ті кошти будують. І ми отримуємо незаконні будівництва. Дуже важливо, щоб була жорстка реакція прокуратури, міліції, СБУ, Інспекції архбудконтролю. Місто не має тих повноважень, які мають ці структури. Я до всіх звернувся публічно, відкрито, офіційно, і вимагаю, щоб ці продажі були припинені, а винні були притягнуті до відповідальності.

Я постійно на це звертаю увагу. Зараз хотів дати цьому підсилення. Ми навіть готові розміщувати великі рекламні площини в місті, де будемо робити більш відомим сайт міської ради, де буде інформація про ті чи інші забудови. Коли Інспекція архбудконтролю вже перейде під місто, тоді мені буде простіше, тоді ми можемо не видавати дозволи на початок будівельних робіт чи припиняти будівництво. Наразі такої реакції від Інспекції архбудконтролю нема.

Порушення є від забудівельників, які просто обманюють людей, не маючи погоджених документів. Вони продають квартири в неіснуючих будинках, які на папері в них є, але підстав юридичних, щоб ці будинки збудувати, у них нема. Багато з цих будинків ще не збудовані. Ми озвучили завчасно інформацію, щоб не допустити проблему», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Джерело: прес-служба ЛМ

Схожі новини