Передплата 2024 «Добрий господар»

У Білій Церкві після щеплення помер 3-річний хлопчик

  • 30.11.2015, 15:24
  • 1 482

У Білій Церкві сьогодні вночі, 30 листопада, після щеплення померла 3-річна дитина.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГУ Національної поліції в Київській області, передає Еспресо.TV.

Хлопчикові на початку листопада зробили щеплення в дитячому саду, через 2 дні у нього погіршився стан здоров'я.

"Співробітники поліції з'ясували, що на початку листопада в дитячому саду проведена вакцинація дітей. Через два дні у хлопчика погіршився стан здоров'я: піднялася температура тіла, біль у животі. Близько тижня дитина перебувала на стаціонарному лікуванні в одній з лікарень міста Біла Церква. Після виписки з медичної установи хлопчик знаходився за місцем проживання. Через 10 днів у дитини вкрай погіршився стан здоров'я, і він помер", - йдеться в повідомленні.

"Дитина померла на 19-тий день після того, як була вакцинована, жодного зв'язку з вакциною або вакцинацією у смерті дитини немає", - заявив заступник міністра охорони здоров'я Ігор Перегінець.

За його словами, попередньою причиною смерті дитини стала гостра респіраторна вірусна інфекція.

За даними головного позаштатного дитячого імунолога Києва Федора Лапія, відповідною серією вакцини, яку отримала дитина, було вакциновано 6,5 тисяч дітей в Білій Церкві.

При цьому в інших дітей не було зафіксовано жодних побічних ефектів. Він також запевнив, що вакцина не викликає ослаблення імунітету дитячого організму.

За фактом смерті дитини Білоцерківським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування триває, тіло направлено на судово-медичну експертизу для встановлення причин смерті.

Схожі новини