Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Парижі 150 лідерів держав зібралися на саміт ООН

  • 30.11.2015, 09:24
  • 601

На саміті планують ухвалити нове рішення з питання кліматичних змін на планеті.

У Парижі в понеділок, 30 листопада, починає роботу Міжнародна конференція Організації Об'єднаних Націй з питань клімату. Про це повідомили з посиланням на офіційну заяву ООН.

Повідомляється, що на саміт прибудуть 150 лідерів держав.

«Різні країни зберуться в понеділок в Парижі, щоб вийти на нове універсальне угоду з приводу зміни клімату», — йдеться у повідомленні.

Згідно з інформацією, напередодні саміту понад 180 країн світу вже передали свої плани і пропозиції з приводу дій в області клімату, на самій конференції вже очікується прийняття спільного рішення ООН у цій сфері.

Президент України Петро Порошенко також візьме участь у заході. У другій половині дня очікується виступ голови української держави на саміті, після чого Порошенко проведе низку двосторонніх зустрічей з іноземними лідерами.

Зокрема, у програмі президента є зустріч з прем'єр-міністром Данії Ларсом Лекке Расмуссеном, президентом Євроради Дональдом Туском, президентом Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером. Також відбудеться зустріч Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Туреччини Реджепом Тайїпом Ердоганом.

Президент України також зустрінеться з президентом Фінляндії Саулі Ніїністьо і прем'єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом. Вже підтверджена його зустріч з президентом США Бараком Обамою.

Повідомляється, що заходи безпеки в Парижі, околицях міста і безпосередньо на території виставкового комплексу Ле Бурже, де пройде саміт, істотно підвищені, за порядком стежать сотні французьких поліцейських.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Схожі новини