Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Меркель вже є план щодо нелегальних мігрантів

  • 29.11.2015, 20:38
  • 972

Завданням недільного саміту ЄС-Туреччина є вироблення плану дій, який дозволив би перекласти неконтрольований потік нелегальних мігрантів на легальну основу.

Так її бачить канцлер ФРН Ангела Меркель, повідомляє Укрінформ.

«Важливим підсумком саміту стане затвердження плану дій. Цей план між ЄС і Туреччиною визначає, що ми тісніше взаємодіятимемо з Туреччиною з різних причин: варто подумати хоча б про громадянську війну у Сирії, про боротьбу з ІДІЛ і ще про проблему руху нелегальних мігрантів», - сказала глава німецького уряду сьогодні перед відкриттям саміту.

Одним з головних, за словами Меркель, буде питання про те, "як ми можемо в максимально короткі терміни замінити нелегальну міграцію легальною". Глави 28+1 держав обговорюють у неділю у Брюсселі, як можна поліпшити положення біженців у Туреччині, яка прийняла 2 мільйони таких людей. Туреччина, переконана канцлер, по праву може чекати від ЄС підтримки у цьому питанні.

Окрім питання міграції на саміті у рамках «широкої повістки» обговорюється питання просування процесу майбутнього членства Туреччини в Євросоюзі.

«Зараз відкривається нова глава цього процесу", - наголосила Меркель. На даному етапі вирішуються питання візової лібералізації.

Схожі новини