Передплата 2024 ВЗ

По всій планеті проходять «кліматичні протести»

  • 29.11.2015, 16:59
  • 818

У неділю у великих містах Австралії, а також у Лондоні, Нью-Йорку, Ріо-де-Жанейро і у Києві активісти долучились до глобальної «кліматичної» акції.

Про це повідомляє AFP, передає Укрінформ.

Громадські активісти протестують третій день поспіль, вимагаючи від світових лідерів ухвалити пакт щодо боротьби зі змінами клімату.

«З п'ятниці десятки акцій проходять по всьому світу з вимогою рішучих заходів проти глобального потепління і з метою тиску на представників майже 150 країн, що зберуться в паризькому передмісті Ле-Бурже 30 листопада на саміт під егідою ООН», - зазначає агентство.

За даними ЗМІ, у неділю 45 тис. осіб пройшли вулицями Сіднея, ще 5 тис. приєдналися до акції в Аделаїді, водночас тисячі демонстрантів, незважаючи на дощ, взяли участь у мітингах в Сеулі і Делі, Лондоні та Ріо-де-Жанейро, Нью-Йорку і Мехіко. Виключення становить лише Париж, де будь-які демонстрації заборонені владою у зв’язку з серією терактів, що сталися у французькій столиці 13 листопада. Київ також приєднається до глобальних акцій.

У Києві в неділю також проходить Кліматичний марш UkrainianGlobalClimateMarch (UGCM) за участю екологічних активістів.

Фото: Людмили Кушнір
Фото: Людмили Кушнір

Громадські активісти вимагають від світових лідерів, що зберуться на саміт у Ле Бурже, ухвалити пакт про запобігання кліматичній катастрофі в рамках саміту ООН зі змін клімату. Вимогою активістів є обмеження глобального потепління до показників часів початку промислової революції, шляхом скорочення викидів від згоряння паливних матеріалів.

Схожі новини