Передплата 2024 ВЗ

У Маріуполі виникла загроза повторного зриву виборів

  • 28.11.2015, 18:53
  • 754

Маріупольська ТВК так і не змогла затвердити порядок денний.

На засіданні Маріупольської ТВК 28 листопада запропонували проголосувати за визнання дій ЦВК щодо роздачі бюлетенів тервиборчкомам незаконним, у результаті чого розгорівся скандал і пордок денний так і не затвердили. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила громадська мережа ОПОРА.

Згідно з текстом, о 17 годині розпочалося засідання Маріупольської міської ТВК. До порядку денного було включено більше 10 питань, в тому числі скасування реєстрації спостерігачів від одного з кандидатів та розгляд поданих до комісії скарг.

«Але член комісії від ВО «Батьківщина» вніс пропозицію щодо внесення на порядок денний додаткового питання, за яким ТВК пропонувалося визнати порядок виготовлення виборчих бюлетенів таким, що не відповідає Закону України «Про місцеві вибори». Ця пропозиція викликала гострі дебати серед членів виборчої комісії. В результаті взагалі не було затверджено порядок денний», — йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що ЦВК виготовила бюлетені на ДП «Поліграфкомбінат «Україна», держспецзв'язком під контролем ЦВК їх було передано у відповідні районні ТВК Маріуполя, де свій пакунок кожна ДВК отримала знову ж під наглядом членів ЦВК. Зараз виборчі бюлетеі знаходяться у приміщеннях дільничних виборчих комісій.

Як зазначила у своєму Facebook координатор виборчих і парламентських програм Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, «Маріупольська ТВК настільки сувора, що без скандалу не може розпочати своє засідання, а перше питання порядку денного — «порушення виборчого процесу» щодо бюлетенів, виготовлених ЦВК».

«Зараз відбувається спроба повторного зриву виборів в місті Маріуполі», — наголосила Айвазовська.

Джерело: Тиждень.ua.

Схожі новини