Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На абітурієнтів-2016 чекає новий перелік спеціальностей

  • 28.11.2015, 21:00
  • 1 456

Конкурсний відбір-2016 буде проходити за новим переліком галузей знань і спеціальностей, затвердженим у цьому році.

Виші зобов'язані опублікувати нові правила прийому на своїх сайтах до 15 грудня, пише керівник освітніх програм Громадянської мережі "Опора" Ольга Стрелюк у своїй статті для ZN.UA.

"Вступники можуть не побачити окремих спеціальностей, оскільки деякі напрямки підготовки об'єднали воєдино. Наприклад, замість нинішніх трьох напрямкв підготовки "журналістика", "реклама і зв'язки з громадськістю" і "видавнича справа та редагування" вступники побачать у додатках до Правил прийому лише одну спеціальність — "журналістика", - повідомила вона.

Крім того, за словами Стрелюк, напрямок підготовки "прикладна статистика" може трансформуватися у спеціальність "економіка", а на базі напрямку "міжнародна економіка" може виникнути дві спеціальності: "економіка" та "міжнародні економічні відносини".

У зв'язку з цим з 1 вересня 2016 року навчання студентів буде проходити за новими освітніми програмами та навчальними планами.

"Обов'язковим конкурсним предметом залишається українська мова та література. Інші два визначає виш або вибирає з переліку, запропонованого вищим навчальним закладом. Звертаємо увагу: потрібно буде подавати сертифікати ЗНО, видані у 2016 році. Тому якщо випускники минулих років планують вступати в наступному році, вони повинні реєструватися для участі у стандартизованому тестуванні-2016", - зазначила Стрелюк.

Схожі новини