Передплата 2024 ВЗ

Марина Порошенко: "Голодомор – це наша національна рана"

  • 28.11.2015, 13:33
  • 663

27 листопада у рамках робочого візиту Президента України до Королівства Нідерланди дружина Глави держави Марина Порошенко взяла участь у відкритті конференції «Спадщина Голодомору в Україні: від пост-геноцидального до громадянського суспільства».

Марина Порошенко зауважила, що тема Голодомору — це наша національна рана, яка не загоюється роками. «Україна вистояла перед загрозою тотального знищення і вижила у нерівній боротьбі зі злом. І сьогодні пам’ять про цю страшну трагедію кличе нас захищати Правду, Мир і свою Землю. Зараз про Голодомор-геноцид знає і говорить весь світ. І це дуже важливо в контексті розуміння та засудження загрози зі Сходу, яка є злочином проти Українського народу — як майже століття тому, так і сьогодні», — підкреслила дружина Президента.

Пані Марина разом із українською громадою оглянула експозицію фотографій та документів, присвячених темі Голодомору, частина з яких зберігалася під грифом «цілком таємно», та подивилася уривки фільму українського режисера Олеся Янчука «Голод 33».

У Нідерландах заходи, присвячені темі Голодомору 1932-1933 років в Україні, проходять вперше.

Схожі новини