Передплата 2024 «Добра кухня»

Клімкін розповів, як покарають винних за Боїнг

  • 27.11.2015, 17:28
  • 780

Україна разом з партнерами із Нідерландів, Бельгії, Малайзії та Австралії розглядає два основні варіанти притягнення до відповідальності винних у катастрофі "Боїнга" на Донбасі.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін на брифінгу під час візиту в Нідерланди, передає Укрінформ.

"У нас є декілька опцій. Колись ми підготували кращу з них - це створення міжнародного трибуналу, який був би повністю транспарентним і підзвітним Раді безпеки. Росія залишилась єдиною, яка не просто не підтримала цей трибунал, а спеціально наклала вето. Зараз одна із опцій - це створення трибуналу на основі угоди між нашими країнами, інша - це угода щодо використання національних юрисдикцій", - сказав він.

Клімкін зазначив, що наразі всі п'ять країн домовилися дотримуватись єдиної позиції і діяти разом.

"Дуже важливо зрозуміти, яким чином ми зможемо дістати тих, хто стояв за цією трагедією і хто має російське громадянство", - підкреслив він.

У цьому контексті Клімкін зауважив, що Резолюція Ради безпеки ООН була б юридично зобов'язувальним рішенням. "Зараз ми бачимо деякі варіанти, як це зробити через національну юрисдикцію. І як це зробити через трибунал, який може бути створений на основі угоди", - сказав він.

Клімкін відзначив, що завершення кримінального розслідування, результатів якого можна очікувати на початку наступного року, "створить відповідну динаміку, на основі якої ми зможемо працювати по юридичних опціях".

Схожі новини