Передплата 2024 ВЗ

Мартиненко про звинувачення Лещенка: "Він робить із себе слідчого і прокурора"

  • 27.11.2015, 16:53
  • 773

Нардеп Микола Мартиненко відповів на звинувачення Сергія Лещенко щодо "європейських справ".

Про це в інтерв'ю Еспресо.TV розповів народний депутат від "Народного фронту" Микола Мартиненко.

"Жодна правоохоронна структура України, Європи чи світу не висувала мені жодних обвинувачень. В Швейцарії було ініційовано розслідування по якихось фактах, які були донесені до прокуратури. Там фігурує моє прізвище у справі 2012 року. Три роки по цій справі не можуть знайти нічого реального, а мені жодних звинувачень чи підозр не висувають. Я зацікавлений у тому, щоб розслідування було якомога швидше проведене. Воно ведеться — наголошу - не проти Мартиненка, а за фактами, які були "викинуті" ще за часів Януковича, коли я був у жорсткій опозиції до влади... Ще раз підкреслюю — ніяких допитів офіційних підозр не було. З працівниками швейцарської прокуратури я зустрівся з власної волі", - зазначив він.

За словами Мартиненко немає підтверджень достовірності документів, які публікує Сергій Лещенко.

"Пан Лещенко демонстративно ігнорує презумпцію невинуватості і робить із себе слідчого і прокурора в одній особі. Ходить по телеефірах, щодня пише велетенські статті із закликами позбавити мене недоторканності, відкрити в Україні справу, посадити мене, розслідувати усі мої "злочини" і тому подібне. Це все смішно. Я доведу свою правоту. Зокрема, що я не є акціонером або власником тієї офшорної компанії, яка фігурує у документах", - додав нардеп.

"А взагалі, яка віра може бути словам екс-“чесного журналіста”, якщо в нього “рильце в пушку”. Лещенко досі мовчить стосовно оприлюдненої в ЗМІ інформації про лобіювання ним інтересів міжнародних шахраїв і кримінальників братів Сегалів, соратників кримінального авторитета Могилевича. Ці спритні хлопці вивели з України $25 млн. А депутат Лещенко крадькома зробив депутатський запит на користь Сегалів. На “Українській правді” про це були оприлюднені документальні підтвердження. Достатньо зайти на сайт ВР, щоб переконатися — запит був, “антикорупціонер” Лещенко добивався у СБУ дозволу на в’їзд одного з Сегалів в Україну. Мабуть, чогось не докрав", - підсумував Мартиненко.

Схожі новини