Передплата 2024 ВЗ

РФ виходить зі спільних навчань у Чорному морі

  • 27.11.2015, 13:51
  • 791

Росія у відповідь на атаку турецькими ВПС бомбардувальника Су-24М на невизначений час призупинила свою участь у навчаннях Чорноморської військово-морської групи оперативної взаємодії BLACKSEAFOR.

Про це заявив глава комітету Держдуми з оборони адмірал Володимир Комоєдов, який раніше командував Чорноморським флотом, передає ТАСС.

"Згідно з рішенням керівництва міністерства оборони РФ про припинення контактів з Туреччиною по військовій лінії припинено участь нашого Чорноморського флоту в навчаннях BLACKSEAFOR", - сказав він.

"Також відкликаний з Туреччини представник російського ВМФ, який займався координацією дій Чорноморського флоту і турецьких ВМС, - заявив глава комітету Держдуми

Він також не виключив можливості відкликання з Туреччини військового аташе з питань оборони і аташе Сухопутних військ Збройних сил РФ.

"Ці наші військові дипломати поки знаходяться в Анкарі, щоб, нарешті, отримати від турецького генштабу виразні пояснення причин і обставин знищення турецькими ВПС російського бомбардувальника в небі над Сирією", - пояснив Комоєдов.

"Якщо вони цих пояснень не отримають і керівництво Міноборони визнає їх подальше перебування в Туреччині недоцільним, то буде прийнято рішення про відкликання цих військових представників Росії з Туреччини", - зауважив він.

Схожі новини