Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Пам’ятну дошку «бабі Парасці» відкрив родич кардинала Йосипа Сліпого

  • 26.11.2015, 20:35
  • 2 074

У п’яті роковини з часу смерті однієї з активісток Помаранчевої революції Параски Королюк (у народі її називали «бабою Параскою») на будинку у селі Дорогичівці Заліщицького району, де вона мешкала з 1997-го по 2010 рік, відкрито меморіальну дошку. 

Пам’ятну дошку «бабі Парасці» відкрив родич кардинала Йосипа Сліпого
Пам’ятну дошку «бабі Парасці» відкрив родич кардинала Йосипа Сліпого

Гранітну стелу з портретом громадського діяча виготовлено за кошти місцевої влади, яка у такий спосіб відзначила заслуги своєї землячки у побудові демократичної України.

На дошці викарбувано віршовані рядки-присвяту, які написала сільська вчителька Ганна Рибцуник:

“Ти йшла вперед в безстрашній боротьбі

За отчий край, за світлу його днину.

Безстрашна жінко, за це все Тобі

Складає шану вдячна Україна”.

Поетеса також готує до друку книгу про життєвий шлях і громадську діяльність “баби Параски”. У районі знайшли меценатів, які профінансують видання.

У поминальних заходах по Парасці Королюк (у пам’ять про неї відслужили Літургію у церкві) брало участь керівництво району, а також тернопільський депутат, близький родич кардинала Сліпого - Богдан Лихий, який підтримував соратницю Ющенка на “першому Майдані”.

До слова, за прикладом “народної революціонерки” громадській роботі присвячують себе рідні Параски Королюк. Одну з її трьох доньок, Світлану, санітарку Товстенської районної комунальної лікарні, місяць тому відзначили медаллю Української православної церкви Київського патріархату. Як зазначено у нагородному листі - “за жертовність і любов до України”.

Схожі новини